Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η «Οδύσσεια» μιας πρότασης στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.





Αν σήμερα ερχόταν μια εταιρία από το εξωτερικό, δεν έχει σημασία από πού, και πρότεινε να φτιαχτεί μια γέφυρα που θα συνδέσει την Θάσο με την Καβάλα, τι αντιδράσεις νομίζετε πως θα είχαμε;

ΚΚΕ: Όχι στις γέφυρες των καπιταλιστών. Όχι στα φθηνά εργατικά χέρια. Έξω οι γέφυρες του θανάτου. … 

Πασοκ – ΝΔ : Εμείς τι έχουμε να κερδίσουμε; Μπλα μπλα μπλα μπλα …. Αερολογίες και τελικά τίποτε …

Ποτάμι: Να το κτίσει ο Μπόμπολας, άντε και ο Λαμπράκης ….. Να κάνει η Μάνα …

ΣΥΡΙΖΑ: Θα δούμε, ίσως, μπορεί … εεεεε…. Να ρωτήσουμε τον Λαό. … 

ΑΝΕΛ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Μόνο η Ρωσία μπορεί … επειδή είναι και ορθόδοξη.

Δήμαρχος Καβάλας: Κάλεσμα στους πολίτες της Καβάλας σε ανοιχτή συγκέντρωση – διαμαρτυρία, ενάντια στα «μεγάλα συμφέροντα». Υ.Γ.  Τούρκοι και Εβραίοι είναι φίλοι μας, ζήτω οι Λεσβίες και τα παιδιά δίχως ταυτότητα (ότι του φανεί του λολο Στεφανή).

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ: Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, αλλά ότι πεί το ΣΥΡΙΖΑ.

WWF : Τα θεμέλια της γέφυρας σκοτώνουν τις Καρέτα Καρέτα, που φτιάχνει φωλιές ειδικά σε εκείνη την περιοχή, αλλά και όπου αλλού θέλετε να φτιάξετε γέφυρα.

Green Peace : Αν κτιστεί αυτό το «έκτρωμα» τότε οι φάλαινες θα χάσουν τον δρόμο τους και θα λιώσουν και άλλη πάγοι. Για όλα φταίει και η κλιματική αλλαγή.

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ : Ότι πεί το ΚΚΕ…. Έτσι και αλλιώς 35 ευρώ και μια τυρόπιτα παίρνουμε για να βγαίνουμε στις πορείες …. άστα να πάνε, χωρίς ένσημο.

Λοιποί συνδικαλιστές :Αν δεν «δουλέψουμε» και εμείς, τότε θα μας βρείτε μπροστά σας. (Έχουμε και εμείς δικαίωμα στο «μέλι».
Ιδιοκτήτες και υπάλληλοι στα πλοια της γραμμης Καβαλας – Θασου : Θα χάσουμε τις δουλειές μας, θα μας κλείσετε τα σπίτια … θα σας κλείσουμε το λιμάνι. Ότι είναι στη θάλασσα είναι δικό μας και μόνον εμείς θα τρώμε.

Μηχανικοί – Αρχιτέκτονες – Εργολάβοι και άλλοι κατασκευαστές που δεν θα εργαστούν στο έργο, (που δεν θα φάνε δηλαδή): Το κατασκεύασμα αυτό θα αποτύχει, το έργο δεν είναι σωστό, τα υλικά είναι φθηνά, το νερό είναι πολύ βαθύ, έχουμε σεισμούς κλπ…..

Και κάπως έτσι δηλαδή όπως καταλαβαίνετε ΔΕΝ πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ. Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο τίποτε δεν γίνετε αν ΔΕΝ επιβληθεί. Ελπίζω κάποια μέρα να το καταλάβετε.
Ευχαριστώ.