Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ανοικτή επιστολή προς … Εθνικιστικές και Πατριωτικές οργανώσεις και συλλόγους και προς άπαντες ενδιαφερομένους.


-          
  Η σημασία της μελέτης και άλλες χρήσιμες συμβουλές.

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες …
Θεώρησα σωστό να πάρω την πρωτοβουλία και να σας παραθέσω μερικές διαπιστώσεις – παρατηρήσεις και ας μου επιτραπεί ο ορισμός ¨χρήσιμες συμβουλές¨ οι οποίες δεν είναι άλλο παρά απόψεις από την προσωπική μου εμπειρία και οι οποίες δε, αφορούν το Εθνικοπατριωτικό κίνημα καθώς αυτό δείχνει πως γιγαντώνεται.

Σε καμία περίπτωση δεν κάνω υποδείξεις ούτε και προσπαθώ να αποκομίσω κάτι με αυτό. Σας βεβαιώ δε, πως δεν ακολουθώ κάποιες εντολές ¨άνωθεν¨ ή κάποιο πολιτικό κόμμα. Ο μοναδικός σκοπός του συγγράμματος αυτού είναι να αναδείξει κάποιες πτυχές στις οποίες θα πρέπει να δείξουμε προσοχή, ιδιαίτερα τα κατά τόπους προεδρεία και οι αρχηγοί, ομαδάρχες κλπ, και κυρίως οι καινούριες Πατριωτικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό, νομίζω πως βοηθώ στην αυτοοργάνωση τον τοπικών κοινωνιών και στις προσπάθειες τους. Προσπαθώ να αναδείξω κάποια λάθη που πρέπει να αποφύγουν τώρα στην αρχή αλλά και μερικές από τις κινήσεις που μπορούν να κάνουν έτσι ώστε να επιβιώσουν και να αναδειχτούν. Βρίσκεται πλέον στην κρίση σας να καταλάβετε τους πραγματικούς σκοπούς μου και να τους αποδεχτείτε ή να τους απορρίψετε.  Σε εσάς λοιπόν εναπόκειται το να ανακαλύψετε στα λόγια μου κάποια αξιόλογη βοήθεια ή αν απλώς "μπουρδολογώ' ασκόπως.

Τα λάθη….
Μέσα στην πολύχρονη πορεία μου με τον σύλλογο αυτό στον Εθνικοπατριωτικό χώρο, αντιλήφθηκα πράγματα για τα οποία σε κάποια είμαι πολύ υπερήφανος και σε κάποια άλλα όχι και τόσο. Μαθαίνοντας από τα δικά μου ή τα δικά μας λάθη, έμαθα να αναγνωρίζω πως αυτά δεν θα πάψουν να υπάρχουν μεν διότι αυτά είναι ανθρώπινα, αλλά πως αν υποπίπτουμε στα ίδια τότε αυτά γίνονται παιδαριώδη και πολύ επικίνδυνα.

Τα βασικά …
Καθώς λοιπόν νομίζω πως οι αγώνες στον δρόμο από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί, σας εφιστώ την προσοχή. Ιδιαίτερα δε στους διάφορους αρχηγίσκους, τομεάρχες, ομαδάρχες, προέδρους κλπ.

Η σωστή γνώση της Ιστορίας και των γεγονότων καθώς και η αυτοβελτίωση σε προσωπικό επίπεδο, είναι αυτά που δίνουν την περισσότερη σιγουριά προς τα πρόσωπα σας και την μεγαλύτερη δυνατή αυτοπεποίθηση στους συναγωνιστές σας. Έτσι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με απαράμιλλο μαχητικό πνεύμα για την Πατρίδα και κάτω από τις ηγεσίες σας, ώστε να υπάρχει ομαλότητα και ειρηνικό κλίμα στην ομάδα. Εσείς είσαστε ο κρίκος που ενώνει και το πρόσωπο που εμπνέει, εσείς και το πρώτο παράδειγμα. Εσείς έχετε την τιμή να είσαστε όλοι οι συναγωνιστές σας μαζί.

Κάθε μέλος του συλλόγου σας είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, μια ξεχωριστή οντότητα και χρίζει ο καθένας διαφορετικής προσοχής. Ο κάθε ένας και η κάθε μία ξεχωριστά έχουν διαφορετικές δυνατότητες και ικανότητες, όπως και απόψεις. Εσείς λοιπόν καλείστε να βρείτε σε όλους αυτούς, αυτό το ¨κάτι¨ που θα τους ενώνει. Τον σεβασμό δεν θα τον απαιτείτε αν πρώτα δεν τον δείξετε στα μέλη σας ή αν δεν τον έχετε κερδίσει από αυτά. Αποδείξτε ότι αξίζετε την θέση σας με το παράδειγμα σας που θα πρέπει να αποπνέει ασφάλεια και σιγουριά στους συναγωνιστές σας.

Περί γνώσεων…
Η γνώση των λέξεων και των ορισμών όπως και κάποιων βασικών ιδεολογικών εννοιών είναι απαραίτητες. Ένα παράδειγμα είναι οι διαφορές του Πατριώτη από τον Εθνικιστή. Ένα τρομερό λάθος που ακούω συχνά και γίνεται από τους αρχηγούς, είναι το να υποστηρίζουν με θέρμη πως είναι Εθνικιστές αλλά και Δημοκράτες. Αν είσαι όμως Εθνικιστής δεν γίνεται να είσαι Δημοκράτης και συνεπώς σε αυτούς που γνωρίζουν, αυτό ακούγετε αστείο και φυσικά αντιφατικό. Προσοχή λοιπόν σε αυτό που υποστηρίζετε πως είσαστε.

Περί εκφράσεων, λέξεων και συμπεριφοράς….
Δεν είσαστε φύλαρχοι στην ζούγκλα του πάρκου Σερεγκέτι της Αφρικής, ούτε γεροτσιφλικάδες οπλαρχηγοί στα βουνά της Θεσσαλίας, ώστε να δικαιολογείτε την αμορφωσιά σας. Είσαστε το ¨νέο κύμα¨ Ελλήνων Εθνικιστών που έρχεται να σαρώσει τα πάντα και από τους οποίους θα πρέπει οι νεώτεροι να παραδειγματίζονται. Αν δεν αλλάξετε συμπεριφορά και δεν φροντίσετε να μορφωθείτε έστω και λίγο, θα μείνετε να απορείτε ¨γιατί άραγε είμαστε μόνο 10, τι δεν κάναμε σωστά;¨. Η αυτοκριτική είναι προτέρημα και συμπεριλαμβάνετε στις αρετές.

Περί ¨συγκρούσεων¨ ….
Έχω παρατηρήσει πολλές φορές ότι χάνουμε τις εντυπώσεις από τους αντιπάλους λόγω καλύτερης τους προσέγγισης στα θέματα, καθώς χρησιμοποιούν σωστότερα επιχειρήματα. Κανείς δεν θα μας δώσει το δίκιο όσο και αν μας ¨πνίγει¨, αν δεν ξέρουμε να το διεκδικήσουμε. Το να είμαστε ισχυρογνώμονες απλώς μας κάνει να φαινόμαστε φανατικοί και βλάκες. Η γνώση της δικής μας ιστορίας όπως και του αντιπάλου μας δίνει κύρος και κερδίζει το σεβασμό του συνομιλητή, του τηλεθεατή ή του πλήθους ανάλογα, κερδίζοντας παράλληλα την συμπάθεια του κόσμου. Σωστότερα επιχειρήματα λοιπόν βασισμένα σε αληθινά και αδιάψευστα γεγονότα με αποδείξεις.

Όσο αφορά τα περί ανεξέλεγκτου ξεστομίσματος απειλών κατά πάντων και τα χωρίς αντίκρισμα ¨αντριλίκια¨ είναι παντελώς ανώφελα και θυμίζουν περισσότερο γυμνασιόπαιδα του τύπου ¨θα σε δείρω γιατί ξέρω καράτε¨. Φανερώνουν δε μια παιδαριώδη  ανωριμότητα. Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ πόσο ανόητο φαίνεται αυτό;

Τι κάνει ο καθένας μας;
Θα πρέπει να αρκείστε σε αυτό που γνωρίζει να κάνει ο καθένας σας καλύτερα και να εργαζόσαστε ως ομάδα. Τότε θα πετυχαίνεται πιο γρήγορα και σωστά τους στόχους σας. Μην μετράτε τους συναγωνιστές σας μόνον από τα μπράτσα. Αν νομίζετε πως όλα λύνονται με το ξύλο, μάθετε πως κάνετε λάθος. Ακόμη και ένας παράλυτος με ορθό λόγο μπορεί να ξεσηκώσει μια χώρα ολόκληρη, ενώ ένας φουσκωμένος θα βρεί συμμάχους πρόσκαιρους και ίσως από φόβο. Ότι θα πετύχει θα είναι σημαντικό για την στιγμή που το επιχειρεί, αλλά δεν θα κρατήσει για πάντα. Αντιθέτως ο λόγος θα μείνει αιώνιος και θα αποτελέσει παράδειγμα και για τις επόμενες γενιές.

Για παράδειγμα, φανταστείτε μια ποδοσφαιρική ομάδα με 11 επιθετικούς και ένα στρατό μόνο με τεθωρακισμένα. Δεν γίνεται ο χασάπης να πεί του στρατιώτη πώς να πολεμήσει, αλλά ούτε ο στρατιώτης του χασάπη πιο κρέας να διαλέξει.Ο καθένας για την δουλειά του λοιπόν. Όλους τους χρειάζεστε και όλοι σας χρειάζονται.

Περί τηλεοράσεως….
Όσοι αποφασίσουν να εμφανίζονται στην τηλεόραση, θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ αυτά που ξεστομίζουν καθώς οι δηλώσεις τους θα τους κυνηγούν σε όλη τους την ζωή. Θα πρέπει να μάθουν να μην μπερδεύουν πρόσωπα και καταστάσεις, γεγονότα και χρονολογίες, διότι θα προσδώσουν έναν τύπο αμόρφωτο. Να μην ξεχνούν ποτέ πως εκπροσωπούν ένα σύνολο ανθρώπων με κοινές απόψεις σε συγκεκριμένα θέματα και όχι το άτομο τους. Αν θέλουν να διαφοροποιηθούν από αυτό (το σύνολο) είναι προτιμότερο να λέν  πως ¨αυτό είναι προσωπική μου άποψη και δεν αφορά τον σύλλογο¨ και αυτό θα καταγραφεί. Δεν είναι ντροπή να λέτε πως δεν γνωρίζετε ή δεν είσαστε επαρκώς ενημερωμένοι καθώς αυτό σας δίνει κύρος και σας γλυτώνει από δύσκολες καταστάσεις.


Προσωπικές φιλοδοξίες….
Αυτές δεν είναι κακό να υπάρχουν, ωστόσο όμως προκαλούν σύγχυση καθώς γίνονται επικίνδυνες αφού είναι θεωρούνται ύποπτες αν παραμείνουν κρυφές από τα μέλη. Μιλώ φυσικά για την προσωπική ανέλιξη ενός προέδρου ή άλλου προσώπου γνωστού στην κοινωνία μέσα από τα κοινά και τις συχνές εμφανίσεις, σε πολιτικό επίπεδο. Δεν είναι ούτε Ελληνικό ούτε Πατριωτικό να εκμεταλλεύεστε ένα σύνολο ανθρώπων για προσωπικό σας όφελος και μόνον.

Να μάθετε να ακούτε τους πάντες καθώς ποτέ δεν γνωρίζετε τι θησαυρούς ή τι σκουπίδια θα ανακαλύψετε μέσα από το σύνολο σας. Να ακούτε αλλά όχι απαραίτητα να ακολουθείτε τα λεγόμενα τους και έτσι θα αποφεύγετε τις αψιμαχίες μεταξύ σας. Να εμπιστεύεστε την κρίση σας και τον περίγυρο σας και να θυμόμαστε πως δεν έχετε πάντοτε δίκιο, εκτός και αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω που δεν πρέπει να γνωρίζουν οι άλλοι για το καλό τους. Επιβάλλεται όμως ανά περιπτώσεις, να εξηγείται στους συναγωνιστές σας τις κινήσεις σας για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

Περί γραμμής…..
Από νωρίς θα πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει τους στόχους και τους σκοπούς σας οι οποίοι θα πρέπει να είναι κοινοί με όλα τα μέλη και σεβαστοί από όλους το ίδιο. Έτσι θα αποφεύγονται οι όποιες παρεξηγήσεις αφού ¨άλλα είπε ο πρόεδρος, άλλα ο αντιπρόεδρος και άλλα κατάλαβαν τα μέλη¨. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται ταυτίσεις με κόμματα και παρατάξεις από όλους τους χώρους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να συμπράξετε μαζί τους σε κάποια εκδήλωση, αλλά αντιθέτως σας δίνει την ελευθερία κινήσεων και πρωτοβουλιών. Επίσης θα κερδίσετε άτομα στον χώρο σας τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα σκεπτόταν ούτε καν να σας πλησιάσουν. 

Για αυτό και μην αρκείστε στο να μαζεύετε μόνον στρατιώτες αλλά κοιτάξτε να φέρετε στο μέρος σας σοβαρούς ανθρώπους, ώστε να αλλάξετε την νοοτροπία της κοινωνίας απελευθερώνοντας την από την αριστερή πλύση εγκέφαλου που γίνεται τόσα χρόνια. Αυτοί μπορούν να είναι από δάσκαλοι και καθηγητές ή γιατροί και επιστήμονες ή άλλο και έτσι θα είναι όλοι κερδισμένοι.

Εσείς θα μάθετε από αυτούς και αυτοί θα πάρουν θάρρος ώστε να αλλάξουν τα πράγματα από την εργασία τους ή ακόμη και από την κοινωνική εργασία που θα προσφέρουν μαζί σας στον δρόμο. Κάθε πόλη έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και ανάγκες, οπότε ίσως να μην γίνεται να κάνετε κάτι που έπραξαν οι συναγωνιστές σας στην πόλη τους και πέτυχε. Βρείτε τι χρειάζεται η πόλη σας και εργαστείτε δυναμικά πάνω σε αυτό.

Δεν θα πρέπει να ταυτιζόσαστε με τους Αρχαίους, τους Βυζαντινούς ή τους Ήρωες του 21΄, αλλά να τους έχετε ως πρότυπα στη ζωή σας και ως παράδειγμα προς μίμηση για την αυτοθυσία τους. Φροντίστε όμως να γνωρίζετε για τις πράξεις τους. Καλό είναι  να μιλούμε πιο συχνά για τους αμέσους Ήρωες προγόνους μας που δεν είναι άλλοι από τους λατρεμένους παππούδες μας, την γενιά του 40΄.

Στα δύσκολα τώρα ….
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εμπλέκεται την έννοια του Έθνους με την Θρησκεία. Το σύγχρονο Κράτος είναι συνδεδεμένο με την εκκλησία και την θρησκεία, ενώ το Έθνος ως οντότητα όχι. Όσο και αν κάποιοι παρεξηγηθείτε αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποδεχτείτε. Δεν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να προσβάλω κανέναν σας και φυσικά θα πρέπει να σκέφτεστε πως δεν είναι Πατριώτες μόνον οι θρησκόληπτοι (κάθε θρησκείας) αλλά όσοι πραγματικά το αισθάνονται και το αποδεικνύουν.

Η αγάπη για το Έθνος και την Πατρίδα δεν προέκυψε ποτέ μέσα από κάποια αποκλειστικότητα μεταξύ αυτών (Έθνος – Πατρίδα) και των θρησκειών. Αν απορρίψετε τους ¨αλλόθρησκους¨ σας τότε αποκλείετε ένα κομμάτι από τον εαυτό σας, είτε πρόκειται για χριστιανούς είτε για πολυθεϊστές. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση γιατί το θέμα είναι δύσκολο για όσους δεν αντιλαμβάνονται ή δεν γνωρίζουν ιστορία. Το νόημα που βγαίνει τελικά είναι πως θα πρέπει να βρεθείτε με ανθρώπους που επιθυμούν την ελευθερία της Πατρίδος μας και όχι απλώς ομόθρησκους σας. Ανακαλύψτε αυτά που σας ενώνουν και όχι αυτά που σας χωρίζουν.


Τι πρέπει να κάνουμε;
Οι εποχές έχουν αλλάξει, άσχετα με το αν έχουν όλες αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Ωστόσο, οι πρακτικές και οι τακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν ίδιες με αυτές του παρελθόντος. Δεν θα πολεμήσουμε στα χαρακώματα, δεν θα μας αφήσουν. Δεν υπάρχει ορατός εχθρός για να ορμήσουμε επάνω του, ούτε και στρατός κατοχής για να κάνουμε αντάρτικο.  

Αυτό που νομίζω πως χρειάζεται σήμερα είναι το να σώσουμε πρώτον την ανθρώπινη μας αξιοπρέπεια και να επαναφέρουμε τα αυτονόητα και με αυτό τον τρόπο να σώσουμε τον λαό μας δίνοντας του πίσω την χαμένη του υπερηφάνεια. Μην βρίσκετε λίγο το να μοιράσετε τρόφιμα ή σχολικά είδη. Να ξέρετε πως έστω και αν δεν θέλουν να σας το πούν ανοικτά οι συμπολίτες σας, σας αισθάνονται δίπλα τους γνωρίζοντας πως κάποιος τους νοιάζεται. Είναι σίγουρο πως αυτός ο τρόπος λειτουργεί καλύτερα από το να δείρετε πρόσκαιρα έναν λαθροέποικο όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Είναι Εθνική ανάγκη η ψυχική συμπαράσταση για την εξύψωση του ηθικού των Ελλήνων.

Έτσι λοιπόν συνοπτικά μπορούμε να πούμε πως πρέπει να δώσουμε κυρίως σημασία 
1)    Στην κατανόηση των αναγκών της εποχής μας.
2)    Στην αυτοβελτίωση.
3)    Στον χειρισμό της γλώσσας μας.
4)    Στην σύμπραξη των Ελλήνων με κοινούς αγώνες και αλληλοκατανόηση ως προς την θρησκευτικότητα που αποτελεί καθαρά προσωπική επιλογή.
5)    Στην εκμάθηση της ιστορίας μας δίνοντας έμφαση κυρίως στην σύγχρονη και παίρνοντας παραδείγματα από αυτήν. Αυτό θα πεί ¨μαθαίνω¨ ιστορία.
6)    Στην άμεση ανάγκη για επαναπροώθηση των ¨χαμένων αυτονόητων¨ και την διεκδίκηση ¨χαμένων εδαφών¨ όπως στην παιδεία, τον στρατό κλπ.
7)     Στην Εθνική ανάγκη τόνωσης και εξύψωσης της Εθνικής υπερηφάνειας στο λαό μας, κάνοντας συχνά Εθνικοπατριωτικές εκδηλώσεις και παίρνοντας μέρος στα κοινά με δυναμικές εμφανίσεις όπως στις παρελάσεις και στα πολιτιστικά δρώμενα δίνοντας τον δικό σας ρυθμό. Είτε πάλι συμπράττοντας στα καθημερινά προβλήματα που ποικίλουν, όπως είναι ένας χαλασμένος δρόμος ή ένας καθαρισμός δασυλλίου κλπ.

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες…
Η εργασία αυτή έγινε με πολύ μελέτη και έπειτα από πολύ σκέψη και μεγάλο δισταγμό στην αρχή, αποφάσισα να σας την μοιράσω ως δείγμα καλής θέλησης. Ελπίζω μόνον να βρείτε θετικά πράγματα μέσα της τα οποία θα σας βοηθήσουν ώστε να διεκπεραιώσετε πιο σωστά το έργο σας.
Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε καλή υγεία και καλούς αγώνες.
Ο συναγωνιστής σας ΙΩΝ.