Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τάδε έφη … ¨η δική μου η κούτρα¨


Το να εκφράζεις δυνατά τα συναισθήματα σου για την Πατρίδα σου και το Έθνος σου ως ένας απλός Έλληνας, κάνοντας μάλιστα και έργα προσφέροντας με τον δικό σου τρόπο και βασισμένος πάντοτε στην χαλιναγώγηση των συναισθημάτων αυτών από την λογική, ώστε να οδηγείς εσύ τα πάθη σου και τους φόβους σου ώστε να αποφεύγεις τα λάθη που οδηγούν στην τελική καταστροφή του σκοπού σου, αυτό είναι το ένα.

Το άλλο είναι να εκστομίζεις απειλές κατά πάντων θεωρώντας εαυτών ως Τζόν Ράμπο και εξολοθρευτή, μη προσφέροντας απολύτως τίποτα και κάνοντας πιθανόν πολύ περισσότερο κακό στην Πατρίδα και το Έθνος αλλά και στον εαυτό σου τον ίδιο. Όλοι αυτοί οι ¨δυνατοί¨ και φωνακλάδες, παραμένουν ανύπαρκτοι και άφαντοι και είναι μάλλον πιθανόν να είναι τύποι σκοτεινοί όπως και οι σκοποί που αυτοί εξυπηρετούν.

Μακριά λοιπόν από αυτούς τους τύπους και προσοχή, καθώς όπως λέει ο θυμόσοφος Λαός μας ¨σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει¨. Θα συμπληρώσω μόνον πως αυτοί που απλώς ¨γαυγίζουν¨ και μας ζαλίζουν, δεν εκτιμούν το χέρι που τους ταΐζει και τελικά το δαγκώνει για να αυτοϊκανοποιηθεί πως τάχα κάποιον δάγκωσε.

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε……