Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ελεύθερη Ελληνική Σκέψη.



Όσο μαθαίνω να σκέπτομαι και όσο συναναστρέφομαι ανθρώπους που διακατέχονται από το Ελληνικό Πνεύμα, τόσο πιο πολύ και εγώ ¨λούζομαι¨ με Ελληνικό Φως.

Τι είναι το όμως Ελληνικό Πνεύμα; Τι αντιπροσωπεύει; Άραγε τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από την Ελεύθερη Σκέψη;

Ούτε οι ξένοι μπορούν να δεχτούν (χωνέψουν) εύκολα ότι αυτό συνέβη από εμάς ή σε εμάς, άλλα ούτε και εμείς μπορούμε να αντιληφτούμε τον μεγαλειώδη πολιτισμό των Προγόνων μας και ότι αυτός συνεπάγεται με την αξία του Ελληνικού Πνεύματος.

Οι Αρχαίοι μας πρόγονοι θα μπορούσαμε να πούμε πως αντιπροσωπεύουν τον Ήλιο και μας έχουν αφήσει ως κληρονομιά το ¨φώς¨ τους. Μας το άφησαν για να δουλεύουμε και να δημιουργούμε με αυτό.

Όμως γιατί να περιμένουμε να το δεχτούν οι ξένοι όταν δεν το αποδεχόμαστε εμείς; Πως όμως θα το αποδεχτούμε από την στιγμή που δεν το γνωρίζουμε; Και αν το γνωρίσουμε πως θα γίνει αυτό κατανοητό? Μόνον με την Ελεύθερη Σκέψη και τον ξεκάθαρο νου.

Δεν πρέπει να επαναπαύεστε αλλά ούτε να πτοείστε. Τίποτα δεν θα σας δοθεί δωρεάν. Τα καλά κόποις κτώνται έλεγαν και με το δίκιο τους. Γιατί το ξεκάθαρο Φώς να φοβάται το ύπουλο σκοτάδι? Αρκεί απλώς να βγείτε από εκεί μόνο ανοίγοντας τα μάτια σας.