Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Τί είσαι και τι δέν είσαι.

Τι είναι αυτό που σε κάνει Έλληνα, Τούρκο, Βούλγαρο, Ινδό κλπ;
 
Θα μου πείτε πως είναι η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα, ο τόπος καταγωγής και το αίμα. Όμως δεν είναι μόνον αυτά και σίγουρα τίποτα από όλα αυτά, όταν είναι το καθένα μόνο του. Εκείνο που αντιλαμβάνομαι ότι σε κάνει κάτι από αυτά, δηλαδή το να ανήκεις σε κάποιο συγκεκριμένο Έθνος, είναι η Εθνική συνείδηση. 
 
Το να παίζεις απλά, πχ για την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου επειδή γεννήθηκες εδώ ή από Έλληνες γονείς, αλλά να μην συγκινείσαι, να μην σκιρτάς σαν ακούς τον Εθνικό μας Ύμνο και να μην νιώθεις πως και να πεθάνεις εκείνη την στιγμή εκπληρώθηκες, δεν σε κάνει Έλληνα. Το να μην γνωρίζεις τίποτα για την Πατρίδα σου, αλλά να πλακώνεσαι στο ξύλο με αλλοδαπούς φορώντας μια μπλούζα με την Σημαία της Χώρας μας, δεν σε κάνει Έλληνα. Από την άλλη πάλι, το να έχεις γεννηθεί εδώ ή να σε φέρανε εδώ όταν ήσουν μωρό και να έτυχε απλώς να μεγάλωσες εδώ, ούτε αυτό σε κάνει Έλληνα. 
 
Και μην με πείτε για την Ελληνική Παιδεία. Εμείς οι γηγενείς την διδαχτήκαμε; Αυτό απαντήστε το εσείς στον εαυτό σας.
 
Από όπου και αν είσαι όμως, δηλαδή με ή χωρίς την Ελληνική καταγωγή, αν το να θέλεις να είσαι μέρος αυτής της Ιερής Πατρίδος, καθώς θα μοιράζεσαι τα ήθη και τα έθιμα, το να σέβεσαι την κληρονομιά των Προγόνων των γηγενών κατοίκων και μάλιστα θα την προωθείς ως δική σου, αν δεν νιώθεις ξένος αλλά αγαπάς τον τόπο αυτόν και τον πονάς όσο και οι γηγενείς, αν ευχαρίστως θα πέθαινες για αυτόν, τότε αυτό νομίζω είναι που σου δίνει το δικαίωμα να νιώθεις Έλληνας και ας μην είσαι στην καταγωγή. 
 
Πολλοί Έλληνες που δεν γνώριζαν Ελληνικά (βλέπε Μακεδονικός Αγώνας), καθώς και πολλοί αλλοδαποί που απλώς αγαπούσαν την Ελλάδα (μιλώ για τους Φιλέλληνες, οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών Γερμανοί) που ενώ δεν είχαν Ελληνικό αίμα πέθαναν για Αυτήν. Οι περισσότεροι δεν είχαν καν Ελληνική Παιδεία, κάποιοι άλλοι δεν είχαν σχεδόν καθόλου ήθη και έθιμα. Είχαν όμως το βασικότερο συστατικό που ίσως λείπει σε αρκετούς σημερινούς Έλληνες, την Αγάπη για το Έθνος και την Αυτογνωσία , δηλαδή την «Εθνική Συνείδηση». Έτσι λοιπόν, το αίμα μπορεί να σου δίνει μεν την Ελληνική καταγωγή αλλά όχι απαραίτητα και την Ελληνική Ψυχή. Δεν χρειάζεται λοιπόν μόνον να ΕΙΣΑΙ, αλλά και να ΝΙΩΘΕΙΣ Έλληνας.