Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Περί του Ιωάννου Μεταξά.






Για όσους τον κατηγορούν ως μασόνο και προδότη.
 
Κάποιοι τον κατηγορούν για το γεγονός οτι είναι υπεύθυνος για το οτι επέτρεψε στους Βουλγάρους να εισέλθουν στην χώρα και στο να πιαστούν αιχμάλωτοι αμαχητί, όλοι οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούσαν τότε στην Ελευθερούπολη Καβάλας. 

Πρώτα από όλα να ενημερώσω οτι τότε ο Μεταξάς ήταν υπουργός και υπάκουσε σε εντολές. Ψάχνουμε για τον αλάθητο; Υπάρχει ο αλάθητος; Σίγουρα όχι. Δικαιολογούμε την όποια λανθασμένη πράξη του επειδή ήταν ο Μεταξάς; Όχι. Αν το κάναμε αυτό, τότε δεν θα διαφέραμε σε τίποτε από τους κοινούς ψηφοφόρους τους οποίους συνεχώς και σωστά κατακρίνουμε. Τι συγκρίνουμε όμως; Εξετάζουμε ολόκληρον τον βίον του Ανδρός και βγάζουμε τα ασφαλή συμπεράσματα μας στο τέλος. Διότι όπως λέει το ρητό, "μηδένα προ του τέλους μακάριζε".  Εκεί συγκρίνουμε αν τελικά γενικώς ωφέλησε ή δεν ωφέλησε την Ελλάδα.

Αν ήταν μασόνος ..... Έχετε την εντύπωση οτι για να ανεβείς στην Κυβέρνηση μπορείς να το πράξεις αν δεν ανήκεις σε αυτούς; Έτσι και αλλιώς, ο κύκλος του Μεταξά από τους Ευέλπιδες, στην στρατιωτική σχολή στην Γερμανία, δίπλα στον Βασιλιά, δίπλα στον Βενιζέλο κλπ, ήταν τέτοιος. Άλλωστε πως μπορείς να είσαι μέσα σε έναν τέτοιο κύκλο αν δεν είσαι ίδιος με αυτούς; Είστε αφελείς αν πιστεύετε το αντίθετο. Έκτος και αν προέρχεσαι από επανάσταση και κατάφερες να γίνεις κυβερνήτης μέσω του λαού και των προσωπικών σου μαχών. Σας ενδιαφέρει λοιπόν αν ο Μεταξάς ήταν μασόνος ή αν έπραξε καλό στην Πατρίδα; Αυτή είναι η άποψη μου και είτε την αποδέχεστε είτε όχι.

Υ.Γ.  Ενδέχεται και το γεγονός οτι η κατηγορία αυτή είναι αβάσιμη και να είναι απλώς σκευωρία.,,.... 

http://www.mixanitouxronou.gr/i-ntropi-tou-ethnikou-dichasmou-to-d%CE%84soma-stratou-pou-egkatelipse-ti-drama-ke-paradothike-amachiti-stous-germanous/