Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δέν υπάρχουν ίσα καί όμοια.

Το γεγονός ότι είμαστε ένα είδος, δηλαδή άνθρωποι, δέν μας κάνει αυτόματα ίδιους η ίσους. Ούτε οπτικά είμαστε ίδιοι, ούτε έχουμε τις ίδιες δυνατότητες καί ικανότητες. Αυτό συμβαίνει ακόμη καί μεταξύ των ανθρώπων της ίδιας φυλής καί τελικώς μοιάζουμε μόνον εσωτερικά, στη δομή δηλαδή του σώματος. Πως μπορεί να συγκριθεί ο ανίκανος με τον ικανό? Πως μπορεί να συγκριθεί ένα μήλο με ένα πορτοκάλι? Είναι φρούτα καί τα δύο, αλλά δέν έχουν τις ίδιες ιδιότητες ούτε καί την ίδια γεύση. Θεωρώ πως αυτή η μπούρδα που λέγεται ισότητα ¨ανακαλύφθηκε¨ καί χρησιμοποιείτε ως δικαιολογία από τους αδυνάτους, η όσους τους χρησιμοποιούν, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στους δυνατούς η απλώς γιά να μήν αισθάνονται άσχημα οι ίδιοι τους. Το άν είμαστε ίδιοι η ίσοι πείτε το σε έναν πλούσιο καί έπειτα μπείτε στη θέση του για να τον καταλάβετε.

Καί τα σκυλιά είναι ίδια από μέσα, όπως καί τα πουλιά, όπως καί τα μυρμήγκια κλπ. Αυτό δέν τα κάνει όλα ίδια καί σίγουρα δέν τα κάνει όλα ίσα. Δέν είναι ίδιος ένας σκύλος ράτσας με έναν κόπρο, όπως δέν είναι ίδιος ένας σκύλος που καθοδηγεί τυφλούς με κάποιον του δρόμου. Δέν θα γίνει ποτέ το ίδιο ικανός ο κόπρος, όσο και αν τον εκπαιδεύσεις, διότι ο σκύλος ράτσας είναι φτιαγμένος για κάτι συγκεκριμένο, όπως καί ανίκανος για κάτι άλλο. Το παράδειγμα για σκύλους αναφέρεται ως το πιθανότερο κατανοητό.

Έτσι καί με τους ανθρώπους, θεωρώ πως για να κάνει κάποιος την ίδια δουλειά που κάνει ένας ινδιάνος μιας συγκεκριμένης φυλής, θα πρέπει να είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις ίδιες αντιξοότητες. Οι άνθρωποι αυτοί, δέν φοβούνται τα ύψη και εργάζονται σε υπερκατασκευές, χτίζοντας τα υποστυλώματα από μπαμπού και μάλιστα χωρίς να τους παρέχεται ασφάλεια. Εργάζονται χωρίς να είναι δεμένοι από κάπου, απλά γιατί δέν νιώθουν τον φόβο. Αυτό είναι κάτι έμφυτο καί πολύ ξεκάθαρα γραμμένο στο DNA τους από ανέκαθεν. Τι περιμένουμε λοιπόν εμείς από τις ανώμαλες προσμίξεις, καί τι θέλουμε πραγματικά να επιτύχουμε με αυτές?

Δέν είναι πλήρως κατανοητό πως η ίδια η φύση έχει ορίσει την διαφορετικότητα για τους σκοπούς της? Πώς είναι ίδιοι ένας Νέγρος με έναν Εσκιμώο? Το DNA του Νέγρου είναι ανθεκτικό στην ζέστη ενώ του Εσκιμώου στο ψύχος. Αν τα ενώσουμε καταστρέφουμε απλώς το DNA καί των δυο. Στη φύση υπάρχει ισορροπία καί όχι ισότητα, δράση καί αντίδραση, πολλοί βλάκες καί λίγοι έξυπνοι, λίγοι πλούσιοι καί πολλοί φτωχοί, πολλά γκνού καί λίγα λιοντάρια. Έτσι είναι η φύσις φίλοι μου και λυπάμαι πραγματικά που ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν την θέση τους.

Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν, πως θα μπορούσε να συγκριθεί η ανωτερότητα ενός επιστήμονα με έναν οικοδόμο, η έναν ηλεκτρολόγο? Πως θα μπορούσε να συγκριθεί ένας ανθρωποφάγος από την Ταϊλάνδη με τον Steven Hawkins τον διακεκριμένο επιστήμονα?Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς από τα άλλα ζωντανά πλάσματα, είναι το μυαλό. Με αυτό μπορεί ο καθένας να διεκδικήσει καί να κατοχυρώσει μίαν άλλη θέση από αυτή που του δόθηκε, είτε κλέβοντας, είτε κερδίζοντας, είτε καί αξίζοντας τη.

Όπως καί να έχει όμως, στο τέλος ο καθένας θα πάρει αυτό που κέρδισε διεκδικώντας το, καί δυστυχώς όπως συνήθως όχι αυτό που πραγματικά του αξίζει. Από όσους είναι πλούσιοι σίγουρα δεν το αξίζουν όλοι, και από όσους πάλι είναι φτωχοί το ίδιο. Η ζωή φαίνεται να είναι άδικη για κάποιους, όπως καί κάποιοι φαίνονται καλοί η κακοί. Για την φύση όμως αυτά είναι αδιάφορα καθώς είναι απλώς ισορροπία, καί δεν υπάρχει παρά δράση και αντίδραση. Έτσι είναι όσο καί να βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο. Αν έπαιρνε ο καθένας ότι άξιζε πραγματικά τότε θα βρισκόμασταν στον παράδεισο κάποιας θρησκείας, για αυτό λοιπόν καλύτερα να προσγειωθείτε.

Τελικώς θεωρώ πως την ανωτερότητα είτε σου την δώσει η φύσις είτε όχι, την καλλιεργείς. Απλά, σε κάποιες φυλές ανθρώπων όπως της Ελληνικής, είναι πλέον γραμμένη στο DNA τους λόγω της παλαιότητας της αλλά καί της πολλαπλής καλλιέργειας της μέσα στο χρόνο. Άλλες πάλι, όσα χρόνια καί να περάσουν, δεν θα γίνουν αυτό που λέμε κοινώς, ποτέ τους άνθρωποι. Φυσικά, τίποτα παραπάνω δεν ισχύει, εάν ψηφίζεις Σύριζα η είσαι φανατικός θρησκευόμενος η απλά δέν αντιλαμβάνεσαι.