Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Ισχυρίζεστε πως είσαστε αλλά και επιθυμείτε να σας αποκαλούν και να σας αποδέχονται ως γνήσια τέκνα των αρχαίων προγόνων σας. Παρόλα αυτά δέν κάνετε τίποτε για να τους μοιάσετε και πολλές φορές μάλιστα πράττετε τα αντίθετα.

Εσείς ούτε μελετάτε ούτε και αθλείστε. Οι πρόγονοι σας είχαν τις πιο αγαθές ανθρώπινες αξίες ως αρετές και ο σκοπός της ζωής τους ήταν να τις εφαρμόσουν επάνω τους δείχνοντας τον εαυτό τους ως παράδειγμα προς μίμηση. Αυτόν τον τρόπο τον δίδασκαν και δέν το επέβαλαν. Αυτό ήταν που τους ξεχώριζε από τους βαρβάρους.

Σε ποιές από τις αρετές αυτές μοιάζετε τους προγόνους σας? Στο θάρρος και την ανδρεία, στον αθλητισμό και στις πολεμικές τέχνες, στην σκέψη και την σοφία η στην μελέτη και την εφευρετικότητα? Μήπως στην φάτσα η μήπως στα άσκοπα γλέντια και ξενύχτια? Θα σας πω που τους μοιάζετε και ας κακοφανεί. Στα κακά συνήθεια είσαστε ολόιδιοι. Αυτά σας έμειναν για να θυμίζουν εκείνους, αυτά και η διχόνοια. Και αν έχετε λίγο μυαλό και ντροπή δέν θα υβρίσετε εμένα αλλά θα κοιταχτείτε στον καθρέπτη.

Αν θέλετε λοιπόν να λέγεστε Έλληνες θα πρέπει να το κερδίσετε το όνομα με την αξία σας. Γιατί τώρα ζείτε σαν Ελλαδίτες και όχι σαν Έλληνες. Είναι σαν να ζείτε σε ένα σπίτι που κληρονομήσατε από τους ένδοξους παππούδες σας γεμάτο μετάλλια, χωρίς να έχετε κερδίσει κανένα με τον ιδρώτα σας και παρόλα αυτά ενώ λέτε πως είσαστε περήφανοι για όλα αυτά, αφήνετε να σας τα κλέβουν και αφήνετε στο σπίτι σας να μπαίνει και να το ρημάζει.

Τώρα καταλαβαίνω τα λόγια του Δραγούμη ¨Πρώτο χρέος σου, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους σου¨ Αν τολμάς τώρα νιώσε τους και γίνε Έλληνας.