Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ένα μήνυμα προς τους Σκοπιανούς .

Για οποίον επιθυμεί να μάθει την ιστορία της Μακεδονίας στην αρχαιότητα, θα μπορούσε απλώς να μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά βιβλία, κείμενα και τις αναφορές του Διοδώρου του Σικελιώτου, του Πλουτάρχου, του Αριανού, του Στράβωνος και άλλων. Για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη έστω, η Μακεδονία κατοικείται από ελληνικά φύλλα από την εποχή ακόμη του χαλκού. Είναι τόσο τεράστιο το φάσμα της Ελληνικής Ιστορίας στην Μακεδονία, που θα ήταν πολύ άδικο για τους προγόνους μας να αναφερθούμε σε αυτήν μόνον μέσα από δύο γραμμές, αλλά για το παρόν θα αναγκαστούμε να το πράξουμε. 
 
Κάτι που συνήθως δεν αναφέρεται είναι η μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας μας στο διάβα των Αιώνων. Λές και ξεκίνησε από τον Φίλιππο τον Β΄ και τελείωσε στο Μέγα Αλέξανδρο. Όμως η αλήθεια είναι πως ξεκινάει από πολύ παλαιότερα και από μία εντελώς διαφορετική γεωγραφική θέση και αυτό είναι κάτι που σπανίως ή καθόλου δεν αναφέρεται. Η καταγωγή των Μακεδόνων ξεκινά από το Άργος της Πελοποννήσου και την γενιά των Τημενιδών, απογόνων του Ηρακλέους. Αυτοί ήταν που ξεκίνησαν και ανέβαιναν στην περιοχή κάνοντας την ολόκληρη δική τους και ονομάζοντας την Μακεδονία. Σε αυτούς οφείλουμε το γνωστό σε όλους μας και ως «Αστέρι της Βεργίνας», το οποίο δεν είναι άλλο από το Οικόσημο των Αργεαδών Βασιλέων. Αυτή είναι και η γενιά του μεγάλου μας Βασιλέα Φιλίππου του Β΄και του Στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για αυτό άλλωστε και το χρησιμοποιούσε ως σύμβολο της Βασιλείας του. Μακεδόνες όμως δεν ήταν μόνον αυτοί αλλά και τόσοι άλλοι πρίν και μετά από αυτούς, όπως ο Περσέας που από λάθος του ηττήθηκε από τους Ρωμαίους και έτσι άλλαξε το ρου της Ιστορίας. Μακεδόνες ήσαν και οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες της Μακεδονικής Δυναστείας με τους πιο γνωστούς από αυτούς τους, Λέων ο Σοφός, ο Ρωμανός Β΄, ο Νικηφόρος Φωκάς, ο Βασίλειος Β΄ο Βουλγαροκτόνος, ο Ιωάννης Τσιμισκής, η Θεοδώρα και άλλοι.
Και κάπου εδώ, δηλαδή στο τέλος του 6ου και στις αρχές του 7ου Αιώνος, εμφανίζονται και οι Σλαύοι. Αυτό θα το διαπιστώσουν και οι ίδιοι αν μελετήσουν τον δικό τους ιστορικό George Ostrogorsky.
 
Αλλά και αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, ένας Μακεδόνας ήταν αυτός που πρώτος αντιστάθηκε στους Οθωμανούς. Ο Γεώργιος Καστριώτης με καταγωγή από την Καστοριά και την Ημαθία. Είναι και αυτός όμως θύμα της Ελληνικής αμάθειας και της κρατικής αδιαφορίας, καθώς και της εξωτερικής πολιτικής της Αλβανίας που «δανείζετε» και αυτή λίγη από την δική μας δόξα, για να φτιάξει την δική της ιστορία. Μακεδόνας ήταν και ο Χατζηγιώργης Μεταξάς από την Θάσο, ο Νίκος Τσάρας και ο Γιωργάκης Ολύμπιος από τον Όλυμπο αλλά και ο μεγάλος Σερραίος οπλαρχηγός Εμμανουήλ Παππάς. Όπως αυτοί, έτσι και πολλοί άλλοι, όλοι τους ήρωες της Εθνεγερσίας του 21΄. Μακεδόνας ήταν ο Ίωνας Δραγούμης από το Βογατσικό της Καστοριάς που μαζί με τον γαμπρό του Παύλο Μελά αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Οθωμανούς, αλλά και από τους Κομιτατζήδες προγόνους των σκοπιανών γειτόνων μας.
 
Λίγο αργότερα έγιναν οι δύο Βαλκανικοί πόλεμοι οπού οι Έλληνες παππούδες μας καθάρισαν την Μακεδονία από τους Οθωμανούς και ξεκαθάρισαν μιά και καλή τους παλιούς λογαριασμούς τους με τους Σλαύους….. ή έτσι νόμιζαν τουλάχιστον. Έπειτα λοιπόν από τόσους πολλούς Αιώνες και από τόσα ποτάμια χυμένου Ελληνικού Αίματος, θα ήταν ποτέ δυνατόν να παραδώσουμε ένα όνομα μιας ένδοξης ιστορίας που προσδιορίζει την καθεαυτή συνέχεια του Έθνους μας; Για αυτό και λέμε πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν είναι απλώς Ελληνική. Δεν χρειάζεται λοιπόν να διεκδικούμε τα αυτονόητα, λες και πρόκειται εμείς να πάρουμε κάτι από αυτό που δεν μας ανήκει. Και είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή και να τείνουμε ειλικρινά χέρι αλληλεγγύης και βοηθείας προς τους σλαυϊκούς και τους άλλους λαούς της περιοχής. Γιατί έτσι είμαστε οι Έλληνες…. Αγαπάμε τους γείτονες μας και τους αγκαλιάζουμε. Όπως όλους τους άλλους λαούς άλλωστε. Όμως υπάρχουν και όρια και για αυτό στέλνουμε ένα μήνυμα πραγματικής αγάπης προς τον λαό αυτό των Σκοπίων. 
 
Αγαπητοί φίλοι Σλαύοι… Κάθε λαός πρέπει να είναι υπερήφανος για την καταγωγή του, όποια και αν είναι αυτή. Σε εσάς δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσετε από την αρχή, δίχως τα λάθη τους παρελθόντος, φτιάχνοντας μια ιστορία που θα είναι καθαρά δική σας. Πάρτε αυτή την ευκαιρία που πολλοί άλλοι λαοί θα ήθελαν να είχαν. Διότι αν οικειοποιηθείτε την δική μας ιστορία, τότε αυτόματα πέφτετε θύματα πλεκτάνης και θα αναγκαστείτε να κουβαλάτε φαντάσματα του παρελθόντος, ενώ θα γελοιοποιήστε στα μάτια όλων των άλλων Εθνών. Δυστυχώς, με τον τρόπο σας αυτό συνεχίζετε να κρατάτε μάχαιρα εναντίων των γειτόνων σας που κρατάει κλάδον ελαίας. Απαρνείστε την πραγματική Εθνική σας ταυτότητα και καταγωγή και αυτό αποτελεί ύβρη προς τον Θεό και τους απογόνους σας. Διότι ίσως πρόσκαιρα να θεωρείτε πως θα είσαστε κερδισμένοι, αλλά για το μέλλον βάζετε στους εαυτούς σας και στα παιδιά σας σημάδι ανεξίτηλο στο διάβα των Αιώνων καθώς θα είσαστε παγκόσμιος περίγελος.