Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Και άλλες μικρές σκέψεις

Άλωσις, Μικρασιατική καταστροφή, Ποντιακό, Κυπριακό, Σεπτεμβριανά ...
Τάχα θυμόμαστε, αλλά ποτέ δεν θυμώνουμε.

Βασιλιάδες σαν τον Μέγα Αλέξανδρο, Αυτοκράτορες σαν τον Βασίλειο Β', Ήρωες σαν τον Αχιλλέα, κυβερνήτες σαν τον Μεταξά και διπλωμάτες σαν τον Δραγούμη χρειάζεται η Πατρίδα σήμερα, αλλά και πάντοτε. Διότι με τον ξενόφερτο κοινοβουλευτισμό και την αστική δημοκρατία "χαϊρι" δεν θα δούμε ποτέ.

Η διπλωματία είναι δύσκολη υπόθεση. Προϋποθέτει ιστορικές κ.α. γνώσεις, διαπροσωπικές σχέσεις, γνωριμίες, πολιτική θέση, διάθεση μεταξύ πολλών άλλων. Έχει σχέση με συμφέροντα και όχι με συναισθηματισμούς. Επειδή κάποιοι είναι ομόδοξοι με εμάς δεν σημαίνει ότι μας αγαπούν, αλλά οτι τα δικά τους συμφέροντα συμπίπτουν ίσως με τα δικά μας κατά καιρούς. Ομόδοξοι ει αϊ και οι Βούλγαροι που κατακρεούργησαν την Μακεδονία, οι Σέρβοι που αν δεν υπήρχαν οι Βούλγαροι θα είχαν την θέση τους, οι Σκοπιανοί που τους έχουμε στον σβέρκο μας, και οι Ρώσοι που όσοι γνωρίζουν ιστορία ξέρουν πως μας έχουν φερθεί στο παρελθόν. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν από αυτούς. Εμείς πρέπει να μάθουμε να έχουμε μπέσα αλλά και καλύτερους διπλωμάτες και να μην περιμένουμε.απκ τους άλλους να είναι καλοί με εμάς. Ας μην ενεργούμε λοιπόν σαν τετράχρωνα, αλλά ως κυρίαρχο Έθνος - Κράτος

 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΑΔΕΣ.

 Ματατζή Ζητά Ασφαλίτη. Λές πως κάνεις την δουλειά σου γιατί έχεις Οικογένεια και παιδιά. Οι διαδηλωτές που κάνουν το χρέος τους, δουλειά και παιδιά δέν έχουν;

 Μόνον οι Εθνικιστές.
Πόσα χρόνια τρέχουμε προειδοποιώντας σας; Τότε ήμασταν ακόμη φασίστες ξενοφοβικοί και ρατσιστές. Οι περισσότεροι από εσάς πίνατε καφέδες γιατί φοβόσασταν τους χαρακτηρισμούς. Α.... Ξέχασα πως ήμασταν ΚΑΙ χρυσαυγίτες..... Λέω ψέματα; Πόσες διαδηλώσεις κάναμε σε Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Λάρισα, Θεσσαλονίκη μέχρι και στην Φλώρινα φτάσαμε για το Σκοπιανό και τους λαθροεισβολείς. Κανείς δεν ερχόταν. Πόσα χιλιάδες χιλιόμετρα κάναμε και πόσες χιλιάδες φυλλάδια μοιράσαμε όντας άνεργοι οι περισσότεροι από εμάς; Κανείς δεν άκουγε. Τώρα τρέξτε να σωθείτε και εσείς, αλλά κυρίως τα παιδιά σας.

 Υπάρχει ο Μέγας Αλέξανδρος, υπάρχει και ο Αλ6ς Τσίπρας. Κάποιοι έχουν ως πρότυπο τον δεύτερο. Τι άνθρωπος μπορεί να είσαι για να έχεις αυτόν για πρότυπο;

 Μας σώζει ο ίδιος μας ο τόπος αλλά και ο ευχάριστος χαρακτήρας μας, γιατί από επαγγελματισμό δεν σκαμπάζουμε και δυστυχώς η ξεροκεφαλιά δεν μας αφήνει να μάθουμε.

 Δημοκρατία αποκαλείται το δικαίωμα του λαού (δήμου) να συμμετέχει στα Κοινά. Ωστόσο όμως στις μέρες μας, ο λαός οδηγήθηκε από αφέλεια και πιθανόν εσκεμμένα, στο να μην επιθυμεί καν την ανάμιξη του με τα Κοινά. Παρόλα αυτά προφασίζεται συνεχώς την Δημοκρατία, προφανώς δίχως να γνωρίζει καν την πραγματική της έννοια και διάσταση. Για αυτό άλλωστε και από πολίτες που σημαίνει "υπεύθυνος άνθρωπος που συμμετέχει ενεργά στην Πολιτεία", μετατράπεισαν σε "ανεύθινους και αδιάφορους κατοίκους ενός ανεύθυνου και αδιάφορου κράτους".

 Στην Ελλάδα μας η προεκλογική περίοδος δεν σταματά ποτέ. Ξεκίνησε από την Μεταπολίτευση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ουσία και αποτέλεσμα μηδέν.